Začetna testiranja #mojanorma zaključena

Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez tudi letos nadaljuje s projektom Moja olimpijska norma, ki spodbuja k gibanju in rekreaciji vseh ciljnih skupin, tako mladih kot starejših, rekreativnih in malo bolj profesionalnih športnih navdušencev.

Prvi izmed dogodkov Moje olimpijske norme v Postojni je razveselil prvih pet članov ekipe Coca-Cola, ki so prejeli brezplačno startnino za Nočno 10ko, najbolj atraktivno nočno tekaško preizkušnjo v Sloveniji.

.
The Coca-Cola Company, sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije in družba, ki na globalni ravni ohranja najdaljši neprekinjen odnos z olimpijskim gibanjem na svetu, je udeležence Moje olimpijske norme na vsakem izmed dogodkov osvežila s pijačami, glavni sponzor OKS-ZŠZ banka SKB pa je poskrbela, da udeleženci niso bili lačni, saj je za vsak dogodek priskrbela prigrizke in sadje.

.

Naslednji dan se je Moja olimpijska norma iz Postojne preselila v gorenjsko prestolnico, kjer so se udeleženci v Kranju lahko sami prepričali, kaj je večji izziv: Cooperjevih 2,400m ali olimpijski izziv z Žanom Koširjem, najuspešnejšim slovenskim deskarjem na snegu. V obeh preizkušnjah so se odlično odrezali. Ni čudno, saj so jih spodbujali kar štirje vrhunski športniki, ob Žanu Koširju tudi vrhunska atletinja Maruša Mišmaš ter olimpijca Petra Robnik in Rožle Prezelj.

.
Peter, 38 let: ”Meni je zelo všeč. Lepo je pripravljeno. Prvič sem tekel na tej razdalji, zato sem tudi prišel, da vidim kako je, kako hitro pretečem tako razdaljo. In seveda, da mi povejo kaj delam narobe. In so mi.”

.

Iz Kranja smo se preselili v Celje, kjer so tekači normo lovili v družbi olimpijke, atletinje Tine Šutej in prvi vikend dogodkov je bil za nami. Nadaljevali smo že v petek, kjer smo se družili na atletskem stadionu v Velenju. Poleg ravnotežnostnih izzivov, nagrad, osvežilnih pijač in prigrizkov, so se udeleženci lahko preizkusili tudi v plezanju na plezalni steni, kjer jih je vzpodbujala svetovna prvakinja v težavnostnem plezanju, mlada športnica Janja Garnbret. Janja je v družbi mladega in uspešnega deskarja na snegu, Tima Kevina Ravnjaka, vzpodbujala tekače in tekačice, ki so se podali v boj za svoje olimpijske norme.

.
Jure, 44 let: ”Projekt je odličen, ker lahko treniram pod strokovnim vodstvom. Hkrati se tudi stestiram, saj me v službi preverjajo, kako dobro sem telesno pripravljen. Zdaj vidim, kje sem in še lahko napredujem.”

Na deževno soboto smo nadaljevali z dogodkom v Novem mestu, kjer tudi slabo vreme ni vplivalo na udeležbo in dobro voljo vseh sodelujočih, katere je še dodatno razveselil nekdanji zelo uspešni košarkar, Matjaž Smodiš. Sponzor OKS-ZŠZ Alpsko mleko je poskrbel tudi za najmlajše udeležence, ki so se na dogodkih lahko okrepčali s slastnim čokoladnim ali navadnim mlekom.

.
Julian 5 let, najmlajši udeleženec #mojanorma: ”Bilo je kar težko. Hitro sem začel, zato ga nisem premagal. Ampak bom še poskusil.”

.

Na velikonočno nedeljo smo bili v Kopru, kjer nas je navsezgodaj zjutraj pozdravilo lepo vreme, ki je kar klicalo k gibanju in rekreaciji med prazniki. Dogodek je s svojo dobro voljo in energičnostjo še dodatno popestril večkratni olimpijec in naš najboljši namiznoteniški igralec Bojan Tokič, ki je z nasmeškom na obrazu ugotavljal, da mu ravnotežnostni izziv ne leži tako dobro kot vihtenje loparja. Podarili smo še zadnje štartnine za Nočno 10ko ter tako zaključili z dogodki #mojanorma.

.

In sedaj? Čas je za trening in pripravo na finalni dogodek, ki bo na Kodeljevem v Ljubljani, v nedeljo 18.junija! V primeru, da ste zamudili vse dogodke, a bi vseeno želeli biti del olimpijske dogodivščine se lahko, vse do 30.aprila, testirate tudi z aplikacijo Team Slovenia, in se na finalu v Ljubljani prav tako potegujete za lepe nagrade. Na vaših mobilnih telefonih si prenesite mobilno aplikacijo Team Slovenia (IOS/ Android) in odtecite Cooperjev test z aplikacijo kar sami, nato pa se srečamo na finalu #mojanorma v Ljubljani!

.

Vas zanimajo vtisi letošnjih udeležencev? V videoposnetkih si lahko ogledate reportažo s prvega ter drugega vikenda letošnjih dogodkov Moja olimpijska norma.