O projektu

Zakaj?

Da tudi vi na lastni koži izkusite, kako se počutijo naši olimpijski športniki! Kakšni so občutki, ko moraš vedno znova prestavljati meje svoje vzdržljivosti in zmogljivosti, kako je trenirati pod budnim očesom strokovne ekipe športnega zdravnika, fizioterapevta, športnega psihologa, nutricionista in seveda trenerja ter kako pomembna je vloga navijačev.

Vsak dogodek (Postojna, Kranj, Koper, Velenje, Novo mesto in Celje) bodo obiskali tudi olimpijci in s prve roke se boste lahko pozanimali, kako potekajo njihove priprave, so morda že kaj nervozni, kaj jih žene naprej in kakšna so njihova tiha pričakovanja. In nenazadnje: da boš morda prav ti tisti, ki je dosegel ali presegel svojo olimpijsko normo in si ogledal olimpijske igre v Pjongčangu!

Sodeluješ tako, da se udeležiš enega od dogodkov ali pa si na svoj pametni telefon naložiš aplikacijo Team Slovenia (App Store | Google Play) in testiranje med 6. in 30. aprilom opraviš sam.

Tvojo telesno pripravljenost bomo izmerili s Cooperjevim tekaškim testom na 2.400 m. To bo predstavljalo tvojo izhodiščno telesno pripravljenost, rezultat pa bo služil za osnovo, na podlagi katere je Roman Kejžar, uradni trener projekta, določil olimpijske norme. Svojo boš lovil na zaključnem dogodku v nedeljo, 18. junija, v Ljubljani.

Tisti, ki boste dosegli ali presegli normo na zaključnem dogodku (in ste se udeležili katerega od prvih testiranj na enem od dogodkov) ali pa boste prvo in zaključno testiranje opravili preko mobilne aplikacije Team Slovenia (App Store | Google Play), se boste uvrstili v nagradno žrebanje. Nagrajenca, ki bo prejel potovanje na ogled olimpijskih iger v Pjongčangu, bomo razglasili na zaključnem dogodku 18. junija v Ljubljani. Prava olimpijska izkušnja nam zato ne uide.

Kdor bo dosegel ali presegel normo na zaključnem dogodku ali pa bo prvo in zaključno testiranje opravil preko mobilne aplikacije, se bo uvrstil v žrebanje za glavno nagrado: ogled OI v Pjongčang!

Prva testiranja bodo preko mobilne aplikacije (App Store | Google Play) mogoča v med 6. in 30. aprilom 2017. Testiral se boš lahko tudi na enem od šestih dogodkov. Obdobju prvih testiranj sledi pripravljano obdobje. V tem času bodo na spletnem mestu in preko mobilne aplikacije deležni predlogov treningov, nasvetov, smernic in motivacije strokovnjakov, ki sodelujejo tudi z olimpijskimi športniki in jim s svojim znanjem pomagajo do uspehov in navsezadnje tudi olimpijskih kolajn. To obdobje traja približno 8 tednov.

Če ste v tem času uspeli napredovati in izboljšati svojo telesno pripravljenost, boste to lahko preverili v mesecu juniju. Tisti, ki ste to že prvič storili preko mobilne aplikacije, boste zaključno testiranje lahko opravili v času med vključno petkom, 9. junijem 2017 in petkom, 16. junijem 2017 do 15. ure. Tisti, ki pa ste svojo telesno pripravljenost zmerili na enem od naših prvih dogodkov, pa boste lahko preverili, če ste dosegli svojo olimpijsko normo na zaključnem dogodku v nedeljo, v Ljubljani, 18. junija 2017.

V Ljubljani bomo med vsemi, ki ste dosegli ali presegli svojo olimpijsko normo, izžrebali nagrajenca, ki bo poletel v Pjongčang na ogled olimpijskih iger. Ter seveda podelili še kopico drugih privlačnih nagrad.

Kako bodo potekali dogodki?

Zagotoviti vam želimo čim boljšo olimpijsko izkušnjo in z njo čim bolj osebno obravnavo olimpijske strokovne ekipe. Zato vas vljudno naprošamo, da se izbranih terminov posameznih dogodkov držite in ste na lokaciji pravočasno.

Vsako polno uro vas bomo sprejeli v akreditacijskem centru, ker vas ekipa Moje olimpijske norme seznanila s potekom aktivnosti in usmerila v ustrezne cone. Dvajset minut čez polno uro se boste v ogrevalni coni pod nadzorom trenerja ustrezno pripravili na testiranje in ogreli. Vsako polovico polne ure bo na vrsti skupinski štart (maksimalno 25 udeležencev) Cooperjevega testa (2.400 m).

Po opravljenem testiranju boste imeli čas, da se posvetujete s strokovnjaki olimpijske ekipe ali udeležite delavnice, kjer se boste seznanili s smernicami za pravilno in učinkovito izboljšanje telesne pripravljenosti glede na vaš izhodiščni izmerjeni rezultat Cooperjevega testa. Družili se bomo tudi z olimpijci, da bo olimpijska izkušnja še popolnejša.

Število prijav na posamezno uro vsakega izmed petih dogodkov (Postojna, Kranj, Koper, Velenje, Novo mesto in Celje) je omejeno na 5o posameznikov, zato s prijavo pohitite!