Epilog #mojanorma 2017

Vsi tekači/-ce, udeleženci 6 dogodkov po Sloveniji, so se meseca aprila podali na svojo olimpijsko pot, ki se je zaključila z včerajšnjim sklepnim dogodkom na Kodeljevem v Ljubljani.

Tekači/-ce so svojo olimpijsko normo lovili v treh skupinah, vsi, ki so jo dosegli ali presegli pa so se potegovali za glavno nagrado – ogled zimskih olimpijskih iger. Poleg lepega vremena sta udeležence spodbujala in zabavala maskoti Foksi ter Papi (SKB), ki sta se skupaj z udeleženci ogrevala in tudi malce potekla. Sponzorji OKS, ki so se pridružili letošnjkemu projektu so podelili lepe nagrade, SKB, Alpsko mleko in Coca-Cola pa so skrbeli tudi, da nihče ni bil lačen ali žejen.

Finalni dogodek so dodatno popestrili naši olimpijci, ki so v čast olimpijskega dne, ki ga obeležujemo 23. junija, skupaj z otroki pripravili pravi olimpijski protokol – olimpijsko baklo je nosil olimpijec, Franc Škerl. Olimpijcem sta se pridružila tudi mlada atletinja Maruša Mišmaš, njen glavni cilj so poletne olimpijske igre v Tokiu leta 2020 ter hokejska legenda, zastavonoša, olimpijec in kapetan slovenske hokejske reprezentance, Tomaž Razingar. Udeleženci so se lahko tako z Marušo kot s Tomažem pomerili v olimpijskem izzivu; zmagovalci so prejeli lepe nagrade.

Seveda pa so vsi nestrpno čakali podelitev glavne nagrade, ogled zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, ki jo v roke mlademu študentu Damjanu, izročil vodja navijaškega letala, Tomaž Razingar.

Fotogalerijo si lahko ogledate na tem linku.